Ngepeng sikit2

28 February 2011

duli hanyim

aku tak kesah nk potong queue, janji jangan potong barisan. fakla..

ok kisah dia tadi, aku membeli belah. setelah mendapat gaji RM27000, aku nk habiskan suku dari gaji aku supaya tak susah2 nk pikir ape lagi nk beli. aku beli byk2 barang tadi

ok aku beli dalam 3 item.. semua barang mahal2. takde murah2.. sbb gaji gua 27k. takde hal nyer. tp sedang nk bayar td.. aku takpahm.. aku beratur kat kaunter tu "kaunter 10 item ke bawah". tp kenapa ade makhluk tuhan yg pandai membaca.. dia beli satu troli tp kira satu item kot. fak la.. pegi beratur tempat lain la oit.. fak la. sini tmpt org sikit2 je membeli. faking btol la. gua taknak sebut dia org mana.. sbb dia cakap bukan bahasa tempatan.. nanti korang kata aku kenegerian.

takpe.. aku sabar.. aku ade belajar ape itu iman masa skolah dulu.

tp.. kan... time dekat2 nk sampai je kat kaunter tu.. ade sorang brader tua tu.. dia bli file sbijik.. dia potong barisan.

aku hangin... aku paling hanging org takde etika depan aku.. aku hangin..aku hanging..

"oit brader.. blakang la, org lain pun hensem gak"

aku sound dia sambil ludah tepi.. semua org tgk ludah aku.

dia tgk syiling dan kira lampu kat kaunter.. aku tak ley bla terus tgk muka dia macam takreti membaca.

"incik beruban tak reti bahasa ke.. incik nk kene sepak?"

aku sound direct. tangan aku time tu aku tolak rak kitkat sama coklat cadbury tepi kaunter.. berabur coklat2 tu... budak2 cashier datang dekat2 dah time ni..

seblum sempat guard datang dekat.. aku sempat kasik 270 degree backflip kick from tumit btol2 dekat pipi sbelah kiri... nampak? maknanya aku gune kaki kiri. aku kidal.

aku tak sempat tgk sangat.. sbb tindakan aku tu laju.. yang pasti ade gigi dia patah. kepala dia btol2 jatuh atas kerusi tmpt cashier duduk.

nk potong queue byr tol aku tak kesah.. potong barisan ni yg aku faktap.

awak ingat sy bodoh?

ooo.. awak ingat sy bodoh? sape bodoh? awak ke sy?
lepas ni awak boleh la ikut lelaki lain!

yeah. begitukah cinta?

faktap.

27 February 2011

sape tak gelak dia bangang



peh... bg aku tak perlu kutuk beliau.. dia memang true...
tp sape tak gelak. dia sah bangang..

Kapten

Kawan raso la, kerusi kapten adalah kerusi majar. Majar lebih pada main kaki ayam, majar lebih pada main paka satu tiang gol, majar lebih pada main paka tiang gol slipar, majar lebih pada main sepak tojok.

Lepas ni kita main takda kapten pun takpa. Bukan takda piya. Ataupun kita membui kepada wan rohaimi, khalid pun takpa. Asal lilitan tu duduk luar padang.

Jangan ditiru perangai nazi setail nok main lilit lilit ni. Main bola srupa nazi takpo, haktu kawan bulih terima.






26 February 2011

Bagaimana dan Seperti Terjadi

Salam Kupasan. Hari ini kita ingin melihat bagaimana jaringan daripada dua striker kedua dua belah pasukan yang bertanding semalam.Jika diperhatikan terdapat kualiti pada jaringan tersebut namun mungkin kerana local scene jadi kita tak mampu menterjemahkan ketakjuban seperti menonton EPL (pengampu EPL koya benar).Jadi kita bermula dengan jaringan sedara Azlan'Comeback'Ismail,anak jati Kelate yang berkelana di banyak tempat.Dia dikenali dengan pemain yang mampu mengacah pintu gol lawan dengan sepakan deras dan larian2 mengelirukan itu sebelum dia menempah kecederaan ACLJadi dia perlukan moral dan konfiden setiap game untuk menaikkan tahap persembahan dia.Ex Malaysia, antara shooter yang bagus tapi dia juga dikatakan berlagak star dan ramai tidak menyenangi sikap displin dia itu.Bak kata,displin dulu baru persembahan.Gol semalam:

Ia berpunca dari Amar Rohidan yang membuka permainan ke sebelah kiri di mana Sabree Abu telah mengutip bola itu dan tanpa berfikir panjang melakukan reverse pass ke arah Baddrol si assist.Baddrol sedar Daudsu pancit gemar menghepek pemain jika dia melepasi Daudsu.Maka dia mengacah dan melakukan front toe cross technique (lihat Juninho Pernbambucano of Brazil,front toe freekick technique same as Keisuke Honda and CR9) di mana bola itu tidak akan swerve tapi akan bergerak terus sekali sekala membias di udara kerana halaju angin tidak mampu mengspin bola dan bola seakan berhenti spin bila ia dilepaskan dari penyepak.Maka lihat la Kerol Fahmi dan barisan bek 4 Kelantan yang menganggap bola itu mampu dicelen keeper atopon saem mereka tapi mereka silap kerana Azlan ini lebih tahu cara sepakan ini dan lihat bagaimana dia menterjemahkannya.haha.GOl!! Seorang saja playe ryang tahu bodo doh la kali ni iaitu Kerol Fahmi kerana dia tahu movement bola tu dia tak boleh celen sebab tu dia kelihatan terpaku dan penonton TV juga tahu bola itu begitu cuak sekali.Bermula hantaran dan cara jaringan mencari far post Kerol Fami adalah penyudah yang bijak.Kedah Satu, boh tea o bin so.Huk tu ambo.

Kito main meroh pula.Gol Kelantan digerakkan oleh bahagian tengah oleh pemain terburuk semalam iaitu Piya yang mana kemasukan Ijad Yob telah menolak Piya ke tengah sedikit dan Piya melihat Ijad diseberang melakukan lambungan cross field yang TAK TEPAT tapi bernasib baik kerana bola terkena palo Achi Thiru bek Kedah dan menjadikan bola on track kepada Ijad.Ijad pon cerdik gop sebeb dia tahu dpn dio besar gajoh,dia dop beat Achi tu,dia tipu kanan tipu kiri,dia kross bola lambung hujung petak di mana di situ terdapat pemain Yang Paling Berusaha Keras duk depe,Mat Yo 9.Mat Yo tahu dia kelas dan tak perlu nak celen bola tu and take bola tu as header.Jadi dio tunggu dulu defend Kedah yang selalu akan celen bola kross/aerial threat.Mat Yo judi sekejap arap2 la terlepas.Meme terlepas la.hahaha.sebab tu awok ye defend sorg tu pejey mato kih saim dio nak tepuh dio.Huk eding tok keno tu la nk tepuh.Bunyi kato tikam mulut pahtu kih gi nikey pagi tadi tok keno.Mat Yo wat dadaan tak tersangka bola netin2 sekali, Mat Yo melakukan Volley dengan teknik not fully strecthed leg(naik peha tinggi lock betis separuh time nak sepak) bagi mengelakkan bola naik ke Gunung Jerai supo Piya wat.GOL!! Satu sama.Bermula dari Ijad yang tibo2 bervisi melihat ramai pemain kelate akan cuba masuk box, dia kross ko Mat Yo dan tahu paling majar pn bola akan gi ke Ramjol kalu dok pon akan gi ke Piya dan Sakir yang mara dekat box doh.Tindakan bijak Ijad, bagi Mat Yo plop,dia jenis calm ngan tahu teknik gapo nak guna bukey supo Piya ikok hayun jah.Tu jah huk tok comey dio.

Baiklah2 jadi saya ingat baik ejah tekuk masing2.Betul dh ni dan saya pon ingat kita jupo lagi next kupasan ok.Tq gop kepado kedai smale sb bagi kalendar TRW percumo.Majulah pemain untuk kepuasan bolasepak tempatan.

25 February 2011

adizero f50


gamba duo2 atah tu gamba kasut piya. buke gambar amik kat rumoh dio.. tp model supo dio paka.. jange jadi betax gak.

aku tok tahu..sejak2 paka adidas ni. game piya brona... maso lawe selangor dio paka huk kuning... game tu ok sket..

tp lepah pade male tu.. dio main lawe tranu,kl ngan johor dio paka kasut oren..punoh2.. game teruk...trokk... dassat...jeng koil..

male tadi.. lawe kedoh.. piya kembali turun ngan kasut kuning nya... lepas kasut oreng tidak bawang ong.. tetapi! piya tetap jeng!

piya...aku tertekan... ko bowok solo ko sepak ke laut..kalo ko pass kat matyo tu pasti ok.

piya aku tertekan bola depan gol dengan goli da redah ko tak leh shot cepat.. urrgghh..

piya aku tertekan bila ko thru pass kat matyo tak cantik bola itu..

piya aku tertekan bila ko main macam selalu ko main! aku tak nampak ko atas padang tadi..

piya aku tertekan patot dapat 3 gol tadi dari ko...


urrghhhh... piya offensive pehal teruk..!

piya kenapa? kenapa? kenapa?

ko amik freekick pun dok naik comel tadi... uurrrghhh~!!!!

piyaaaaaaa!

ape kata mu try tukar kasut len plop.. maybe2..ok kot.



.

Vote Saya

Heh..sudah 3 hari begini.Tapi hari ini lagi mencabar kerana malam2 bakal sunyi tanpa sorakan untuk RedWar.TV umah kami punah.Jadi terbatas la info untuk malam ni.Saya dan warden pauh masih merungkai di mana nak tengok ni kerana ketiadaan Kancil 2.0 B14 putih pearl dan Speedbot ex bodygad Mat Taib plate QAH1357 OS ver 2.2 menambah pembatasan kenaikan malam ni.Harap sedara2 semua dapat sediakan sekeping gambar pasukan Kedah untuk di review.Ini mintak gambar je, bukan mintak tolong suh bekki ekon drawer tu.haaah..dah2.tuan rumah dh balik.Saya harap post ini menyelamatkan muka saya yang kartun di alam blogspot ini.mungkin.Apepun, gadis skirt semalam sangat berhantu.Putih!Sekian,GKG.nehi TV.bola ado di big screen Reko Sentral.

Bloomberg and Pauh Inc


Pauh Inc kini melebarkan perniagaan dalam industry minyak dan gas. Pembukaan station minyak pada awal bulan February membuktikan Pauh Inc terus berkembang sejajar dengan pertumbuhan ekonomi negara. Station minyak ini dimiliki sepenuhnya oleh shareholder Pauh Inc.

Edisi bangkang

Sayo dengan ikhlas hati membangkang tujuh ribu peratus kalau pihak admin mahu membuang gambar Stretford End to Lundang dari banner blog. Beliau adalah penyumbang artikel yang rajin walaupun ketiadaan iphone, ipad mahupun maxipad. Bagi saya gambar saudara Madiba boleh ditindan dengan gambar budak gemuk berjanggut itu. Kita tidak mahu orang tabligh. Apa yang kita mahu adalah penulis-penulis yang dekat dengan realiti tapi tinggi fantasi. Saya juga mengakhiri entry ini dengan serangkap pantun:

Make nasik sero kelat,
Amik ulam cicoh budu,
Wahai Our Brother Mat,
Aku tetap bersamamu.

Wassalam

24 February 2011

info permotoran pertama


haaa.... tgk2.. byk kereta datang.. kereta ape tu.. kereta ape tu...dassaaat



yeaahh... sempena tahun 2011.. sy wokel jurutera proton motosport merangkap majikan asal sy "pokmat motorsports" (a member of pauh inc. group) memberitahu anda... kini, jika anda adew duit 80k. anda "dok" perlu pilih nk beli kereta lain lagi... kerana kereta ni berharga RM79800... setarah denga piesta or majda beb.

kereta ni hebat. berkuasa 146hp pada 7000 rpm.5 speed manual transmission nisbah dekat. aku dok kiro plop brapo niseboh tu.bare dale byk edit smula supo kemsah,sisteng enjin, napih angin, pah paka ejuh manipol 4-2-1..biso dok? nk biso lagi? dio paka ejahstabel kem puli boh.

keto ni rendoh pade neo cps.stail agih. semo paka spring absorber huk r3. kona lap memei meleleh ah... dok nawok lasung. aci kerat jari dok hacing. leni paka rim baru 16". smart dok rim baru? tayar potenza. size 45.wooo..sedak doh sero.. pah demo pecut laju..tekey brek.. memei dok ketek ah. brek pad mahal. kawe dok jupo info brek pad gapo paka.

r3 ni ado EBD ngan ABS.radio dabel dim ngan 3D gps. biso dok bunyi?

tp gak aku dop brapo behi model huk ni beberapa perkara jah.. seat buke recaro(dio paka bucket r3 limited edition). steereng buke momo..

sapo2 sero ado 2ribu cash bulih g order lalu... order2.


demi pauh, i rela.

oleh kerano ado ore baru jadi pengarang blog kopa ni, sayo dengan ini merelakan diri untuk ditukarkan gambar saya di header dengan gambar Madiba mahupun Budak Semat. tobak sayo relo. sayo siap undi diri sayo sendiri di voting pole sebeloh kiri blog ini. sungguh ni. tidok nawok sikit pun.

tujuan utamo sayo buat gini adalah kerano sayo raso blog ini perlukan perubahan. blog ini perlukan kepimpinan baru. sayo tidok dang nok ambat mene ore loni. post blog nga i phone, nga i pad. tidok padan nok ambat. jadi, sayo raso tindakan sayo ini wajar doh. demi sebutir pauh. tidok perlu banyok. sebutir jah. akhir kato dari sayo untuk post ini, sayo sudahkan dengan sebuoh pantun.

jinok-jinok burung merpati,
jinok lagi burung sendiri,
burung merpati didekat dia lari,
burung sendiri dipegang dio cokeng berdiri.

Budak baru

Teman budak baru sini. Nak kena orientasi dulu ke apa benda ni? Teman dengo, ada orang kabo blog ni untuk orang orang semat, kacak dan bangang. Sampai hati lambat invite teman jadi penulis.

Teman nengok, blog ni boleh pergi jauh. Cuma satu ja teman nak komplen sikit.

Link sebutirpauh tapi takdok header gambar kepala buah pauh. Kepala orang buat natang apa.

kes berprofile tinggi

bernama HAZLIN HUSSAIN. seorang gadis muda yang lahir pada tahun 1983. muda lagi. berasal dari kajang,kelantan. bekas pelajar skolah sultan abdul aziz shah. fuh.. ada ijazah bank. sama cam gua.

dia ni pengacara 999. rancangan tv3 berprofil tinggi. kerja nya.. ialah 999.. haa tekan 999 tu la kerjanya.. ketika mengacara kan rancangan ni dia memang solid. fuh.

"harum kasturi harum rambut mu..."
"ingin ku belai....bertambaahhh harum......kita"

meklin merupakan salah seorang bekas peserta gadis melayu musim ke2. tahu tak gadis melayu tu acara apa? haaa.... hebat kan? cantik kan? hot kan?

Dutch Lady

Dulu aku tidak percaya hantu sehingga tercapture gambar ini secara live,

Lokasi: Plant site dekat flare stack
Masa : 2.30 a.m.( night shift)
Date : January 2011
Seram bodo....................

23 February 2011

Mungkinkah??

Agok2 Bendtner ado power karan dok?

Walaupun beliau ada power karan..... admin mungkin akan menjatuhkan nama beliau dari list nama-nama author??? Bakpo eh?

bangga

sebenarnya aku bangga jugak sposen bila tahu Nicklas Bendtner sebenarnya salah sorang author blog ni.

keep up the fucking great job guys.
mungkin besok-besok boleh jemput khairul fahmi pulak.
sekian.

coming soon.


new face for the banner.

kami sedang meneliti nk letak celah mana.

kemungkinan kami akan tindang muka yg tak pernah post entry.

begitukah cinta?


cerita tv3.Drama yang mempunyai 24 episod ini telah dibintangi oleh Nazim Othman dan Ainul Aishah. Selain itu juga, pelakon-pelakon yang terlibat dalam drama Begitukah Cinta adalah seperti Aida Khalida, Shahronizam, Ku Fridah, Wan Nor Azlin, Khairil Anwar dan Ramona Zamzam.

citer ni tipu. aku tak suka. sebab apa. sbb kisah dia sangat tak lojik

1- nazril dikatakan kacak.
giler tak lojik. cube try bukak. facebook begitukah cinta. ramai siot pompuan cakap nazri tu hensem. aku tak stuju. bg aku, nazri lagi kacak. jauh.spekulasi.

2- nazril punya sweet pompuan cair.
aku tak stuju. giler sweettalker macam tu giler teruk. sepatutnya pompuan tak suka lelaki cakap manis2 terlampau tu.. giler penipu.. urghh... tipu giler.. tipu tipu tipu lagi.. dassaaat..optimis.

3-pegi oversea lepas exam?
giler tahap benci mak kat anak kawan ngan riana tu punya la high level. tak lojik. sampai terus hantar g oversea.agak2 la tak bg kawan pun.ni siap daftar belajar oversea dan dan je lepas exam. arghhh penipu... seorang ibu tak buat keje gitu.radikal.

4-lari balik malaysia?
giler tak lojik. ko brenti belajar semata2 nk balik jumpa awek.. cakap je la nazril tu blaja tak hebat pastu lari balik malaysia. apply blaja diploma fizik je kat jengka.konspirasi.

5-sayang awek gile2?
tipu giler.tgk muka dah tau takley caya. arghh.. tak lojik dia sayang awek dia gila2. bukan nora danish tu.mahupun nasha aziz.. kalo dah takde rezeki,mak tak suka. cari je awek lain. releven.

6-pakcik teksi tu nk tlg.
taklojik! pakcik tu sepatutnya mintak duit!

7-dia tatau sebab ape dia menghilang.
cilake. memang lelaki true cakap dia hilang tanpa sebab.


bukulali:dasaat...

blog ini tidak hebat. blog ini kopa sahaja. jangan percaya pada tagline. marketing skill semata-mata.

blog ini tidak hebat?
memang. tagline itu sekadar umpan.
jangan percaya. kalau dah percaya,memang hancing la kepala itu dikencing.

admin blog ini tidak hebat-hebat?
memang. mereka ini kopa sahaja.
lepak pun sekadar di Shera Coffee House, bukan Downtown Ridel.

provokasi?
memang. memang lutut korang.
tidak perlu bersungguh sangat. sekadar rilek-rilek.

tiada orang baca?
tidak mengapa. blog ini untuk suka-suka.
kalau tak suka, jangan dipaksa.

hey admin.
kalau nak entry hebat,
gambar madiba kat header kena ada.
hot beb.

baru macam ginih !



Satu harapan sejuta nawaitu

Jika ada sukan olimpik,
Sumpah aku rangkul 10 emas,
Rekod Marion John ketepi aku jentik,
Micheal Phelps itu macam orang lemas.

Kalau ada anugerah juara lagu,
Sudah tentu aku yang juara,
M. Nasir sudah tentu terpaku,
Awie lagilah.... diam tak terkata,

Namun tiga hari sudah,
Aku menanggung duka,
Oh perut yang cerah,
Mengapa aku diseksa....

22 February 2011

teman.

mitok jaso baik kawan2...paip ekond tu leaking.

21 February 2011

tak hebat mana.

hebat ke belog ni?
aku rasa macam tak hebat mana pon.
lebih baik layan jejari runcing.
belog awek beb.

admin hebat-hebat ke?
kalau setakat jual info kedai kopi,
baik sembang di kedai shera aje.
sambil makan roti canai isap rokok.

provokasi saje?
provokasi lutut korang.
agak-agak ar nak provok pon.
bukan semua orang cool.

ade orang ke nak bace?
sori la beb.
kalau tak teori konspirasi,
tak ada orang nak jenguk punya.

hey admin.
kalau nak entry hebat,
gambar aku kat header kena ade.
cool beb.

kerja

hari ni bangun pagi. pagi2 lagi.. ayam tak bangun lagi.aku takkan bangun kalo ayam tak bangun lagi.

dalam kul 9 tadi aku kuar cari keje..
rupa2nya.. kuar cari nasik kakwok jer.

hihi, t-team.. t-team..



Perlawanan antara T Team vs Kelantan telah dicemari oleh lemparan batu oleh penyokong Kelantan kearah penonton tuan rumah.

Memang kita mengetahui bahawa penyokong Kelantan suka bertindak ganas dan suka membuat provakasi. Tanyalah penonton-penonton di stadium diseluruh Malaysia mengenai perangai dan sikap penyokong Kelantan yang suka bergaduh dari berbaik-baik



(Gambar : Penyokong Terengganu yang terkena batu yang dilempar oleh penyokong Kelantan)

Malah di stadiumnya sendiri mereka merusuh dan membakar kenderaan polis. Ada yang menjadi buta dan ada yang mati. KAFA telah berkali-kali dikena denda oleh FAM atas sikap kurang ajar penyokongnya.

Untuk penyokong Kelantan insaflah dan simpati terhadap mangsa yang terkena objek batu yang dilempar oleh penyokong Kelantan. Adakah anda tidak mempunyai perasaan? Adakah anda tidak menyesal kerana sikap ganas menyebabkan orang yang tidak bersalah cacat seumur hidup? Adakah anda tidak merasa sedih bila melihat ibu bapa meratap diatas kematian anaknya di stadium? Pada yang melempar batu anda tidak teringin meminta maaf kepada mangsa keganasan anda?

Bertaubatlah wahai penyokong Kelantan.



hihi.. bare mudoh setok,nyo g cocoh bakpo... hihi.

bukulali:petikan dari blog nyokong ganu.

20 February 2011

kami ultras

18 February 2011

mungkinkah..?

mungkin kasut ini akan dipakai oleh norfarhan malam ni?
apa lagi, tukar langkah!

fucking magnificient !

esok ada live T-Team versus Kelantan @ Astro Arena. fucking magnificient!

Sempena dengan Maulidurasul : Ke comel kalu paka tudung tu



Mandi Wajib



Niat. luh.

نَوَيْتُ رَفَعَ الْحَدَثِ الْاَكْبَرِ لِلهِ تَعَالَى

Sahajo aku akat hadas besa kerna Allah Taala”.

wi ile najis² bade luh. sblum mandi tuh,biar abih ile najih di bade tu.

perato air ko sluruh bade. maknonyo biar air tu lalu habih.celoh bulu.celoh kekeng.celoh kuku. celoh tiok.. pendek kato lalu blako.

Sebab keno mandi wojik:

  1. kocak

  2. nacak(ca air mani)

  3. mati slain mati syahid.

  4. tubik haid.

  5. branok,

notakaki: ingat agama sket. huk mano behi nacak sila mandi wajib then g smaye.

PAUH PC Tuning: The Introduction

PAUH PC Tuning adalah sebuah group yang mempunyai kepakaran dalam bidang pc tuning. group ini bergiat cergas di arena computersport. anda tahu apa itu computersport? ianya semacam motorsport tapi berbeza kerana computersport melibatkan desktop computer, laptop dan netbook.

hendak dijadikan ceritanya, PAUH PC Tuning sangat terkenal dengan kepakaran tuner @ pomen mereka dalam tuning pc dan laptop. group ini juga turut mempunyai jockey-jockey mereka tersendiri atau dengan kata lain regular customer mereka. tuner-tuner group ini juga menjadi jockey untuk pc dan latop masing-masing.

tuner-tuner PAUH PC Tuning terdiri daripada Jeri Jedison, Leftenan Adnan, dan juga Kema Campo. antara jockey-jockey mereka pula terdiri daripada Anep Lipat, Pokmat, Puwe Jambang Lebat, Keyo Bulu Ramai, dan juga Azlie Bulu Merata-Rata. ada lagi nama-nama lain namun hanya ini yang bermain di fikiran saya. post ini saya dedikasikan untuk mereka, The Unsung Heroes. kononnya.

Anep Lipat mempunyai sebuah force induction machine generated by turbocharger berkapasiti 2.0 cc block standard. kekuatan kuasa kuda machine ini adalah 420 HP. Keyo Bulu Ramai juga mempunyai sebuah force induction machine generated by turbocharger berkapasiti 2.2 cc block diesel 4G67. kuasa kuda machine ini adalah 480 HP, lebih kuat dari Anep Lipat dek kerana turbine nya lebih besar. begitu juga dengan Puwe Jambang Lebat dengan force induction machine generated by turbocharger berkapasiti 2.2 cc block diesel 4G67 tetapi berbeza kuasa kuda iaitu 500 HP ekoran penggunaan ball bearing turbine.

berbeza dengan Azlie Bulu Merata-Rata. beliau mempunyai sebuah force induction machine generated by supercharger kerana minat mendalamnya terhadap machine-machine MOPAR dan HEMI. kuasa kuda machine lama dari Amerika ini dianggarkan dalam 380 HP-400 HP. Jeri Jedison mempunyai 2 buah project machine, 1 force induction generated by turbocharger berkapasiti 2.4 cc dan 1 lagi NA berkapasiti 1.8 cc. jockey untuk force induction machine beliau adalah Pokmat manakala jockey untuk NA machine adalah beliau sendiri.

Kema Campo dan Leftenan Adnan pula mempunyai sebuah force induction machine generated by turbocharger masing-masing. kedua-dua nya berkapasiti 2.4 cc namun berbeza dari jenis turbine dimana Kema Campo menggunakan turbine HKS T04Z manakala Leftenan Adnan pula menggunakan Garrett GT3540. machine Kema Campo mempunyai kuasa kuda sebanyak 560 HP manakala Leftenan Adnan pula 570 HP.

Pokmat pula berbeza dari lain-lain kerana beliau mempunyai sebuah NA machine berkapasiti 1.8 cc block mivec blacktop. kekuatan NA machine Pokmat ini boleh dikatakan antara yang terkuat dalam kategori NA dengan kuasa kuda sebanyak 290 HP. NA machine Jeri Jedison pula boleh dikatakan kuat juga dengan kekuatan sebanyak 280 HP berkapasiti 1.8 cc block mivec standard. kesemua machine-machine yang disebutkan di dalam post digunakan sepenuhnya untuk tujuan perlumbaan dan penggunaan harian. tambahan pula, machine-machine PAUH PC Tuning ini menggunakan standard chasis yang di "strengthened" kan dan body on-the-road, bukannya tube frame body ataupun chasis perlumbaan. magnificient kan?

all of the machine mentioned above were tuned by Jeri Jedison, Kema Campo and Leftenan Adnan. PAUH PC Tuning ini sering mendapat kerjasama dari kedai-kedai hafcut dan performance part shop disekitar Kuala Lumpur seperti Lowyat, Mines dan lain-lain. nampaknya saya sudah malas nak menaip. kepada mereka-mereka yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai sejarah PAUH PC Tuning, sila tunggu post seterusnya kalau saya rajin dan ingat lagi. tapi saya tak jamin. jangan cagar apa-apa dengan saya.

p/s: computersport adalah rekaan saya semata-mata.

p/s lagi: for your information, pc atau desktop saya klasifikasikan sebagai force induction machine manakala laptop dan netbook pula saya klasifikasikan sebagai natural aspirated (NA) machine.




17 February 2011

ehem

arini tgk bunga api sempena maulidur rasul??
sekian

a-z

aih lamo dok tgk info2 artis. guano gamok leni artis malaysia?

Foot Battle: Staro Mano T-Team..comel?! ko aso?!b




Gambar di atas siapa pn tahu ia adalah first eleven atau tidak menjelang menentang Kelantan 18hb nt.Soalnya, kasut gapo deme pakai?

  • Rosdi Talib(speed touch): mungkin Nike Mercurial Victory FG..xsure mane
  • Azizi Mat Rose(speed touch ringan): Adidas baka F50 adizero..f30, f10 agaknya
  • Indra Putra(speed dribble): Nike Mercurial Vapor Superfly atopon Victory FG atopon Mercurial Glide FG
  • Che Awe blakey hujung alik kanan(touch control):Puma v1.08
  • Fadzli Alias: samada Nike Tiempo versi hitam.dio brehi paka Nike
  • Haris Safwan(speed dribble):tak syak lagi,Nike Mercurial Vapor v1 atopon Nike Mercurial Glide
  • Norfarhan(pass shoot): Adidas adipure 1?2?yg pasti bkn 4 tp pastinya versi blackout dari Adidas bkn kiwi ok.
  • Subri Sulong(pass):jika dilihat dari bentuk mucung kasut itu, ada unsur2 Nike Tiempo barangkali..Tiempo ada byk (Legend,Natural,Mystic,terbaru Premier)
  • Zairo Anuar(pass shoot): Nike Total 90 laser 3 or gred bwh dio Strike 3..bwh lagi..Shoot 3..ats skali laser 3 Elite.

Jadi konklusi dia..tiada variasi mane berbanding dlm skuad Red Warrior yg gemar berfesyen tp T Team ni dilihat memilih kasut berdasarkan ciri2 spt Power,Touch n Shoot yg tdapat pada lain2 pemain di lain2 bahagian team mereka.tq

p/s: Indra kadang2 suke gop pakai kasut po Awe Roya baka F50 adizero leather.tgk gmbr bwh xcayo.

16 February 2011

hari ini...sejarah termaktub

salam...sero2 spo nok tulih ko luar ari nih..capo2....
sebelum tu..bersajak kita...

dingin angin sepoi2 bahasa..
tersentak nafas...terdengarnya khabar..
khabar jauh seribu peristiwa..
takku sangka di sini kisahnya berakhir..

mengapa diri terdambakn hati
sedangkan hati jauh bersimpang..
aduhai alam..mengapakah aku masih di sini..
moga Tuhan..aku berlapang...

aduhai alam...jgn digusar..
hidupnya panjang masih berdengus..
sekali terkilas buatnya hancur..
moga2..ku tegar masih tak tertewas..

bertahun berseloka hanyalah angka..
seribu tertawa hanyalah masa..
hidup sesekali jgn sandarkn kenangan lama..
sejarah termaktub..tertewas jua..

onar onar....gilo apo ari ni...haiyoo...kito dengar spolek ..siiwiiitt



Review: prancih vs. kelate

1st eleven kelantan semalam


ramai penyokong tuan rumoh takdi. meroh sajo.

1st hap.
game koho teruk.stating 4-4-2.k soley dok paka doh kasut kuning maja dio. tp gak dok jadi jugok. rizal fahmi pun teruk. duk main menate apo tahu atah pade.sepak2 tu dok. eh ah eh ah. jenih tok reti sepak tinggi kot bola offside. wugi maso wugi maso. subra? holoh.. tok reti nk oyak.. nyo wat gapo laa main alik kane tu... baik wi ko daudse main..daudsu main kiri? wtf. aku dok napok gayo lasum. nanyo2.. koho teruk mene.

2nd hap.
game start2, tuka.daudsu alik kane,subra alik kiri. baru jadi daudsu main. tp subra still batok lagi. berat. k soley out. masuk nizad. ingat ko gati ngan nizad ok la sikit, apo ko.. nyo joget atah pade nyer pun.. adoi!. sian ko talaha. aku konfius. ijak main wing ko main bek? apo kehel. hoh.. rojo pulok. stail nk score. mujo dio score so. 1-0. pah tok reti nk wi ore lain score. nk score lagi? keno tiang. wugi2..tubik ah mung rojo.. masuk la wirot nam. main la 4-5-1. talaha sore strika. takdok apo doh la. 2-0 slaluh nyo keros ko nuyu.aduiha..

pultam.2-0.

lain2 supo skalo. shakir steady.apek steady.mat yo mace susoh nk dapat bola mugo gu lawe tokse wi bola comel.ado skali bola comel dio redup sikit lagi nk gol.sikit jah.sipi2. nuyu terbaik lagi.piya? haa.. piya supo skalo ah.. bola pelik2 dio ado lagi. tp gak ari ni.. banyok main teybox ore plok. aduu..

1st eleven prancis smalam.

bukulali:komen la nate. credit to wawanfaiz, gua curik gamba dia lagi.

15 February 2011

naleng weh!!

kelantan nete kolupo.

credit to wawanfaiz.com. aku curik gamba dio.



kepada am rimba bara. aku tahu doh mu malas. aku wi tugas mudah ko mu. acu perkenal gak kasut2 huk sek kito paka tu. model gapo. ore nk kenal jugok. gamba atah tu aku letok doh.

ko dok napok? nk aku wi huk jelas2 sket jugok. nate oku la.

mbik ni. kasut gapo adidas gapa piya paka?

habis jelas doh tu. dokleh royak tok tahu ah.


aaaa.. siap talaha tunjuk kasut doh tu.model gapo tu.limitet dok?

ggggrr... rojo rano plok.. puma dih?
vtec turbo 2.0 ko?

haa..bowoh ni aku sedak onitsuka tiger.rizal

nizad?sek puma jugok?

ise?
haha.. halim paka reebok ko amy?


daaudsu?
nurul?


dan. terakhir skali.. agok2 jadi dok? berapa ni amy? mu key dewo


fak torres!fak chelshit

“When the season started I expected to play a lot to forget about my injuries. But Liverpool didn’t start well.

“There was no light at the end of the tunnel.

“An incredible door opened for me when there was six months of fight ahead of me.

“Now I can fight for what I’ve always dreamt about fighting for.”


hahaha..fak molek natang torres..

game sdemalm lembik jah...tokleh nk wat gapo pun...

masuk drogba baru napok hebat sket chelshit..sket jah la..

tokleh lawan man united blako...

nasib bak dok kaloh..ketidok kno pitah ko liverpool..ahahhaha

FAK CHELSIAL

L,U.P.A

hakkkkkcung!
bunyi bersin aku memang power. beberapo hari ni aku asik deme jah. tok tahu la keno air kecing bewok ko bakpo. tp gak bersin dok bereti-reti. pagi tadi tubik cari stationery sket. nk audit rumoh.

Bersatu koto bharu jale pade garong memei true. sapo2 huk dikalange kito wajib masuk utk setelah sekian lamo. aku sero2 ado dale 5 6 tahun doh aku dok masuk the store tu. sakni g memei buat nostalgik ah. kelih ko susunan bare.. nk cari mano pasaraya huk jual bare kosmetik selepas kaunter.kalu huk beso g the store dio tahu maksud aku. rare boh!

Bersatu jale pade garong ni gak dulu sohor la mugo dio tgh2 bandar. jame2 ritu kalu musim rayo cino depe dio memei tumpuan ah singo duk joget. kalu male rayo gak.. depe keda dio tumpuan laa ore nk jual kad rayo. traffik ore lalu tinggi boh.leni?

sak ni pusing2 dale the store, kekedudukan branding2 bare masih samo. tepi tangga masih lagi ado kotok2 dio susuh. aku pun dok pehe sbb apo dari dulu penuh kotok tepi tanggo. takdok store bekali. mugo dio sdiri dah the store.dulu tepi the store ado A&W. leni ado lagi.

huk bezo sket leni. datah nuh takdok doh jual kaset. tmpt kaset/cd lagu dio gati ngan perabot murah tu. woooo.. ado jugok huk bezo.. lain2.. aku tgk lebih kure jah... bare ngail pun dok byk doh leni.

sepanjang aku duk the store tadi, bersin dok bereti2. bilo kelik ko keto..
hakcuing!.. bersin skali lagi..baru prase tubik hingus. fak.aku lupo.

14 February 2011

panassss!bukti amukan ROO

video

good buy maid



helo. gi doh la legenda kito. bilo nk kelik smula? gamba menunjukkan suasana di terminal bus antarabangsa kota bharu(KBIBT). naik kl paka kain pleket jah. rilek. duli hanyim


13 February 2011

wassap berasap

leftenan adnan saidin,
aiman bukan metro. aiman old school.
sebab itu aiman menyampung.
old school is all about menyampung.

adnan is metro. metro is adnan.
metro is urban. adnan is urban. U to the R to the B A N !
URBAN!

Indie

Aiman,
Lelaki metro tak menyapung okeh.
sila behave.

Manchester Derby; Amukan Roo buat Citizens

Tepat 845 td...berlangsung manchester derby yg pertama musim ini.Ia dihoskan dulu di Old Trafford dengan kapasiti malam tadi full house dengan 75 ribu lebih ultras2 dan fans2 team masing2 yang setia berhabis suara menchant lagu pembakar semangat team. Seperti sedia maklum,MU ada masalah defend sb Rio n Evans mengalami kecederaan sewaktu latihan dan budak muda Smalling dijadikan taruhan utk megekang asakan City yang rata2 dibarisi jentera serangan kelas 1 Eropah dikepalai Carlos Tevez. Rata2, kedua2 pengurus memilih untuk menurunkan barisan yg mampu membuat fast break up..atau serangan kilat ala2 counter attack.Ikuti ringkasan perlawanan sebabak sebabak

Perst Half

10': Rata2 pada minit ni, pasukan masih bertukar2 hantran dan cuba mencari lubuk2 seswai utk diajukan asakan lagi. Bola bergerak ke serata padang.Pada saat ini,terselah City lebih mengawal memandangkan efek Yaya Toure n Silva jelas kelihatan mencari2 meminta2 bola manakala MU masih nampk terkejut dgn barisan City yg lbey lain dari yg dulu pernah jumpa pnyer.Thru ball ke kotak MU 2 kali berjaya dilakukan City n paling hampir bila Silva mencuit bola itu ke far post namun sayang bola singgah di belakang gol.

20'-30': Pada min ke 20..Nani telah melakukan satu gelecekan biasa..tarik2 jek2 rumput dan turn dan menghayun kaki melepaskan sepakan padu tepat!tepat ke arah penonton.Tp pujian juga kerana ia ancaman pertama MU selepas lama behungga mencari dan mencipta gerakan.City seperti biasa memulakan gerak dari perancang2 mereka.Tevez kelihatan belum mampu mencari angle untk melepaskan shut ke arah VanDerSar.Pada min 26, secara disengajakan Nani melepasi Zabaleta dan melakukan parabolic cross namun tiada saimnya di hujung tiang pada mana Joe Hart telah melenggok sajer mikir2 ada org ke x?Pada masa ini momentum kedua2 pasukan makin terserlah..masih terserlah wooo..ayu~~enjin sudah panas dan urat sudah bjalan dan ia tidak meleset bila Kolarov of City melepaskan sepakan padu kaki kanan kekkocknyer,mujur memandangkan sekalian tahu Kolarov memiliki shuting padu kaki kiri.fevret fut dye.Giggs?jap gi2..

33'-45 : Interval ini sedikit mencemaskan di mana City sudah masuk2 dekat2 dgn box Mu manakala Mu sudah mula mengesan kebocoran pada bahagian tertentu pertahanan City kecowali Kompany of City yg tegap dan steady memarking Rooney dari bergerak bebas kemari.Ahahah..33'.Giggs,cross..cantik ke hujung..swing..its a great cross..Fletcher!!! Hart denied it.Percubaan ke 2 paling hampir selepas Silva awal td yg mampu menmberi gol.City memiki sedikit posesion manakala Mu menyuruh Nani untuk membuat helah dan menterai sebarapa byk bagi menginjak masa supaya berlalu cepat.Hasilnya, City terperangkap kerana menyangka Mu menukar formasi seketika sebelum ke persalinan, hasilnya bermula dari sepakan bebas, dihantuk Rooney ke kaki Giggs yg veteran melakukan half tapping thrugh ball ke arah on running Nani yg kemudian menyorong bola melepasi pintu kiri gawang City.Hart terpaku, Mancini seolah menyalahkan defendnya n Alex Sir berpeluk2 dengan staffnya.United leading sampai ke pintu persalinan.

Sekend Half:
45'-70': Mancini mengerah Barry dan yg lain utk mencari gol penyamaan awal kerana tahu Mu pasti akan bermain corak lain untuk mengekalkan kelebihan segol nya. Zabaleta,Micah,Barry,Yaya,Silva,Tevez,Milner..semua ini dikerah tapi nampak seperti City lebih gemar utk masuk dari tgh kerna O shea dan Evra adalh bek corak keras dan tough.Seperti biasa, jika 10 min awal xjadi skaro, pertukaran dibuar dan Milner keluar utk Wright Phillips yg jelas membuat Evra sedikit payah nk overlap kerana xboleh nk tinggalkan lama2 Philips tu.Phillips mampu cross n glecek tapi semua striker City rendah2,maka Kolarov ditukar untk Edin Dzeko yg tggi dan jelas ia memberi ruang kepada Tevez utk bergerak dan disini dpat dilihat City serius dalam biznes ini.Mu pula cuba untk memadatkan bahagian tengah,aset City.Scholes dilihat sekali sekala xmampu utk mengawal posisi akibat kebanjiran player City.Andereson ditukar kepada Berbatov selepas minit ke 63 ini, dimana Phillips telah melakukan satu cross baik yg disambut Dzeko dgn hayunan kaki kanan namun bola itu membias mengenai Silva yg menghadiahkan gol pertama City.Van der Sar sudah mati step.Ketika ini beberapa pemerhati dan fan Mu sperti takot dengan kebangkitan City.Mereka konfiden,kemas dan kebal di semua tempat.Mu masih berlari dan mengacah beberapa ketika namun sekadar mahu menunjukkan sedikit tentangan sahaja.

70'-90': Ferguson dan pemainnya merasakn City sudah terlalu rapat dengan box mereka.Jadi,mereka cuba memperlahankan rentak ketika mendapat bola bagi meredakn mood City dan mereset kembali position2 pemain City hatta Mu sendiri doh td kubey lana molep sket. 7 minit berlalu, berpunca dari satu pintasan Scholes,dia mengkeceh bola ke arah Nani yg pada itu melihat tiada jalan selain cross ke dalam box.Zabaleta masuk menghadap cross itu dan terkena atas blekang nya sedikit menjadikan bola itu naik seperti feeder mengangkat bola kepada spiker/perejam.Budak Rooney pejam mata,membaca doa dan mantera, terbang dan melakukan aksi sepakan akrobatik yg paling diingati dalam antara semua derby seluruh dunia.Goooolll!!mendapat tepukan sorakan riuhan ribuan fan dan jutaan penonton.Cantik,tepat dan padu.Teknik:5/5 Kesukaran:5/5.Itu adalah dimana gred skor cara jaringan dan asas pada terjadinya jaringan itu.Rooney ke bucu mendepa tangan ala Superman selepas sebelom itu menyebut ape ke fak ak skore cmni..ohh pliss..ohh pliss...wulluuuuwuwuwu.MU 2-1 City.Mancini kelihatan dungu kerana sedar, ia adalh penutp selain wisel penamat ref.Selepas detik itu, permainan menjadi terbuka di mana kedua2 pasukan melihat peluang mejaringkan gol begitu mudah jika serangan kilat dilakukan.City kelihatan seperti downgrade kerana seolah2 tidak mahu meramaikan pemain didalam kotak Mu.

90'+4'= Setelah melihat nafsu kedua2 team macam xmahu main bola lagi..reff telah menghembuskan wisel penamat menandakan City terpaksa pulang degan tgn kosong dan Mu membawa balik 3mata bertuah dan menjadi pengajaran kerana City sememangnya menunggu utk membalas di tempat mereka nanti.Perlawanan itu turut disaksikan oleh David Beckham n sons.Captain Vidic antara calon terbaik pemain hebat malam itu selain Silva.

Info dari London 15.

Kasut



1st half.

game mulo2 laju.4-4-2.piya kasut oren.pah koho lamo koho slow.Rojo paka kasut pinje bekali.sepak supo make tanoh jah semace.k soley pun. kasut berat batu. jadi malah nk blari.piya main steady.buoh pelik2 dio buat.cokeh,caktut,cewek,dogel,..buke jadi sangat pon.skali nyo hungga ko sek joho. duwe redup leret bereh lalu.1-0. mujo nuyu(bekas johor FC) ado. dio redup, dari angle susoh. jago gol kelih sajo.bola keno paley,neting keno muko keeper.masuk gol. 1-1.

2nd

soley tuka kasut.baru beli ko masuk rehat.reknge sket.tp gak.jadi doklarat nk lari doh.main beleh2 gitu jah.bulih ko duwe skali lagi. dio redup.silap. gol tuka aroh doh. dio sumat gol sdiri.2-1.rojo blago ngan sek joho,pedih bekali. tuka,wat masuk denial.game jadi 4-5-1.kelate main laju sket.soley parok dooh.tuka2.wat masuk ijad.jadi gok ijad tadi.talaha sumat sutir.3-1.pah godek2,ijad nk sumat jugok.amik lah.4-1.

12 February 2011

Janakuasa Elektrik Nuklear dan Konvensional, gapo bezo dio???

Kebanyakan orang berfikir bahawa penjanaan kuasa elektrik melalui tenaga nuklear merupakan suatu konsep yang berbeza berbanding dengan stesen janakuasa elektrik konvensional (arang batu, gas , petroleum dsb). Mereka percaya bahawa konsep dan rekabentuk stesen janakuasa tenaga nuklear sangat kompleks terutamanya berkaitan dengan kaedah penjanaan untuk menghasilkan elektrik.

TIDAK!!

Kedua-dua kuasa jenis janakuasa memiliki konsep yang hampir sama untuk menghasilkan tenaga elektrik. Wap air yang dihasilkan akan memutarkan turbin. Tenaga dari turbin akan ditukarkan menjadi tenaga elektrik oleh generator. Seterusnya, stim akan disejukkan oleh kondensor dan seluruh proses akan bermula kembali. Gambarajah di bawah ini akan membantu anda untuk membayangkan tentang konsep penjanaan tenaga elektrik.





Gambarajah Stesen Janakuasa Nuklear


Bolehkah anda melihat perbezaannya????

Persamaan:

* Penjana Stim: Kedua-duanya menghasilkan stim. (Lingkaran Merah)

* Turbin: Kedua-duanya mempunyai turbin. (Lingkaran Kuning)

* Generator: Kedua-dua janakuasa memerlukan generator untuk menghasilkan elektrik. (Lingkaran Hijau)

* Kondensor: Kedua-dua janakuasa perlu untuk menghilangkan haba berlebihan. (Lingkaran Coklat)

Jadi, apakah perbezaan sebenar kedua-duanya?

Perbezaan yang ketara antara janakuasa konvensional dan janakuasa tenaga nuklear adalah janakuasa tenaga nuklear menghasilkan haba melalui reaktor nuklear sedangkan janakuasa elektrik konvensional membakar bahan api fosil (arang batu / minyak / gas) di dalam dandang untuk mendapatkan haba yang menghasilkan stim. (Lingkaran Jingga).

Dari rajah di bawah ini, anda akan memahami perbezaannya. Ia hanyalah cara yang berbeza untuk menghasilkan haba yang menjana stim tidak kira bagi janakuasa tenaga nuklear mahupun untuk janakuasa konvensional.



DLU FWENS SEKARUNK FAK




KÓTA
Baru - Miután most már barátok ellenségek. Egy korábbi klub játékos Johor FC tavaly, Mohd Nurul Azwan Roya összecsapás ellen egykori csapattársa, azt ígéri, egy hosszú éjszaka, hogy fellebbez a miután a döntést, hogy visszatér, és játszani hazájában korábban ebben a szezonban.

Mohamad Nurul Azwan Roya azt mondta, még mindig tiszteletben tartja, hogy az a régi csapat, hogy részt vett az elmúlt pár szezonnal ezelőtt, hogy segített fel a nevét, mint a hivatásos labdarúgó.

11 February 2011

Tokyo Effect and Mr.Cesar




Lupakan Al Ikhsan...Mizi...Sunrise..ni sini...mana?

Puma new baby..Puma Powercat 1.10 Tokyo

Tidak beza mana dgn Powercat lepas...cuma tulisan jepun dan kolaborasi warna lembut dan cerah memberi kelainan pada but ini...percubaan baik Puma

Reusch Keon Pro G1

Ini adalh sarung kesukaan bagi penjaga gawang no 1 Brazil dan belakang Casillas barangkali. Diharap Khairul Fahmi buleh mencuba yg ini pulak..tapi dye terikat dgn penaja baru Puma bermakna dia akan memakai gloves set seperti Gigi Buffon nt...sayangnya Apex sgt suka pada sarung Umbro nya..



10 February 2011

let share the glory


ok safee.. nanti lu balik lu jadi hero ok?
yang lain2.. korang tetap hero malaya walaupun korang main local club

LUBE ITU BURUNG

nate bodo sapo kenak layout ni.
fak fak fak.fakof fak blogspot fak FAM

09 February 2011

Semula....

Ahhhhh...sakit hati sakit kaki:

Semula aku nk beli buku 555
Semula aku nk catit
Semula aku toksey nembok doh
Semula takleh brenti lamo2 dh
Semula taksey showboat dh
Semula wt duli hanyim dh ko ore nk serey
Semula xsey wt doh skill pete td
Semula xsey dh jatuh mcm td
Semula baco doa jamoh ruput

Hari Tanpa Incident: 1
p/s: gaji Safee 3ok MYR..duli sebayan kaki dio nk main TRW

08 February 2011

Promosi baharu dari pauh photography

Dalam hidup ini, kita mesti kena menelan. 
Bak kata orang bijak pandai.... No pain no gain. Pauh corp hadir dgn teknologi kating-edge Gambar 3d. Promosi terbaru dari sayap terbaru Pauh corp.

Harga masih dalam promosi:
Dunhill 20 + air kelapa @ nasi kak wok ori belakang Jenab
Can nego.
 

p/s: pastikan anda punyai spek berteknologi 3d-ready. Kanta lekap tidak jalan.

07 February 2011

Pauh Melebarkan Bidang Baru


Mulakan tempahan ada sekarang.
Harga saem-saem 50% diskaun..
Kalo gewe. kito tolerate. panda wat, free jah.

fotografi pakej 1:akad nikad + wedding on same day

  • one day - Dunhill 20 (RM10)
  • Makan Minum - in the envent (free)
  • Mileage - duit minyak atau tumpang saudara pengantin ( normally RM20)
  • Photo unlimited
  • Hour unlimited (tp kalo dunhill habis keno g bli sekotak lagi)
  • TOTAL= RM30+

fotografi pakej 2:akad nikad + wedding different day

  • two day - 2 x Dunhill 20 (RM20)
  • Makan Minum - in the envent (free)
  • Mileage - duit minyak atau tumpang saudara pengantin ( normally RM40)
  • Photo unlimited
  • Hour unlimited (tp kalo dunhill habis keno g bli sekotak lagi)
  • TOTAL=RM60+

fotografi pakej 3 : outdoor season.

  • sehari sekotak dunhill 20 - (RM10)
  • mileage - RM20
  • unlimited Photo
  • unlimited Hour
  • +air kelapa (RM1)
  • +kepok/goreng pisang(RM1)
  • TOTAL= RM32+

fotografi pakej 4:pakej lipat
  • special event only
  • RM150 + Dunhill 20
".kami bukan berniaga, kami cuma nk tolong."

bukulali:semua rokok adalah dunhill sahaja.tiada kompromi pada rokok lain


klik utk lihat.

portfolio 1

06 February 2011

anjing berak dalam semak zaman sekarang

aku=aq or ak
kau,ko=kaw,kw,qw,kow,qow,cow dsb.(cow tu bulih kalau ko lembu)
suke@suka@ske= shuke,cke,cukeww,ckew dsb
siap=ciap,cyap,cyapp
ape,apa=apew,perw,pew
kot=kowt,kodd,kuwt
menakutkan=menatot an(tatot nak mampos)
saya=saia
tahu=tahuw,tawuu
boring=bowink,burink,buwing
lepaskan=lepas urn(wtf urn?)
buat=buad,uad(??)
sakit=sakedd

alalalala comelnye cara penulisan zaman sekarang =)
MACAM PUKIMAK ANJING.

bukulali:aku copy dene punyo

Addicted Swimmer

in my humble opinion, i think that Addicted Swimmer has a great future in novel writing and something2 like that. why? because he is damn good. he's using languages that none of the Pauh people had ever thought off. brilliant? fuck no. he's a bloody genius for fuck's sake !

Hikayat. great story, innit? to the administrator of this blog, Jeri "Nancy Boy" Jedison, i think you should promote the "Hikayat" to Pustaka Aman Press or Pustaka Seri Intan. published it. "Hikayat" might be the Kota Bharu's best seller novel of all time.


laporan sukan daerah bersama Bro Mat You ( Abe Mat Mung)

pada 2hb Februari 2011, telah berlangsung satu perlawanan persahabatan di antara Sinar Harian Kelantan FC menentang Staff Penjara Pengkalan Chepa FC. perlawanan dilangsungkan di padang penjara Pengkalan Chepa (Sinar Harian tiada padang sendiri) yang bermula pada pukul 5.45 petang.

perlawanan ini berkesudahan dengan Sinar Harian Kelantan FC tumpas 2-3 di tangan Staff Penjara PC FC. gol2 pasukan Sinar Harian Kelantan dijaringkan oleh striker dari Tumpat, Mat Din Sumbak dan backup striker @ midfielder lari posisi @ left winger berat perut iaitu Abe Mat Mung sendiri. gol2 pasukan Staff Penjara PC? mapuh gi la. duli taik aku.

berbalik kita kepada pasukan Sinar Harian Kelantan FC. jaringan pertama oleh Mat Din Sumbak sangat kemas. rembatan deras kaki kanan dari bucu kiri kotak penalti masuk meluru ke hujung belah kanan atas jaring gol. laju. striker ini pun laju. memang laju. paling laju dalam pasukan SInar Harian Kelantan. tak padan dengan umur 34 tahun.

habis dengan gol pertama. gol kedua? aku bagi hint. through pass, kaki kiri. boleh bayang? wajib tak boleh bayang sebab tak pergi tengok. kan? tidak mengapa. aku ada cerita dia. rembatan not-so-kencang-tapi-not-bad-try kaki kiri Abe Mat Mung hasil through pass dari kapten pasukan, Mat Jeng Chargeman. rembatan kaki kiri paras bahu-tak laju-tapi-makan-dalam itu masuk ke sebelah kiri gawang gol yang tidak tercapai akal dan tangan goalie untuk menepis nya.

despite that great goals, Sinar Harian Kelantan tetap kalah kerana kurang stamina belaka player2. gu lawan body sikit, mepeh pah tepi. body sikit, make tanoh. body sikit, berseret kulit. it's okay lads. we are men. men and body contact can't be separated. if we are separated, that makes us one of 'em Nancy Boys. savvy?




derby seri, ManU? ooo kalah..

hahaha dua berperkara ini adalah sekian lama..
setelah sekian lama asyik kalah... semalam derby seri.. haha.
cool what?

setelah sekian lama jugak asyik menang je..bajet hebat..
semalam ManU kalah.. hahaha..cool ke? gampang jer ..

05 February 2011

Hikayat episod 2

Sepurnama sudah mereka menghayun kaki. Segala apa yang ada dalam belantara sudah ditempuhi. Berpuluh-puluh tubey sudah dinaiki dan dituruni. Sedozen dua bukit sudah mereka rungkas. Sungai apa belum diharung? Bergelen-gelen peluh terembes. Masin, tawar, manis, masam, kelat, segala-gala sudah dirasa. Dahulu kulit putih, sekaran menjadi kuning langsat. Hamba Durjana dari hitam menjadi hitam pekat. Melihatkan kompleksi yang semakin berubah, Hamba Durjana murung sepanjang perjalanan.  Pendekar Dugung berulang kali menenangkan sahabatnya, "Yang hitam itu daki sahaja, lepas mandi tentu tuan hamba kembali putih berseri. Tapi jangan lupa gahar sekuat hati dengan sabut kelapa. Jangan risau." Hamba Durjana berdekeh-dekeh ketawa. "Sekarang orang pakai body-scrub tuan hamba, beruk sahaja guna sabut kelapa, keh keh keh." Pendekar Dugung diam. Dalam hati dia mencarut sepoi-sepoi.

Mereka berdua terus menlangkah kaki membawa body yang tough. Penat lelah semakin terasa. Semakin jauh berjalan mereka semakin kurang bercakap. Nyamuk nyamuk, pacat lintah mereka sudah kebal. Kadang-kadang kalau ada binatang liar melintas lalu, Hamba Durjana hanya membuat bunyi shuh-shuh. Lari cuda segala harimau, singa, beruang dan dubuk liar demi mendengar suara Hamba Durjana yang lunak-lunak parau itu. Pendekar Dugung dan Hamba Durjana hanya berkomunikasi dengan keluhan sahaja. Kalau keluh itu dua harakat panjangnya, tanda salah seorang mahu berhenti melepaskan lelah. Keluh pajang empat harakat tanda mahu mengkada hajat di perdu pohon. Keluh enam harakat dan keatas itu mengada-ngada  najis kerbau sahaja adanya. Sesekali Pendekar Dugung meludah kahak, sudah rutin. "Membazir kalori sahaja," bisik hati kecil Hamba Durjana.

"Huh....".

Hamba Durjana tersentak. Dia memandang Pendekar Dugung sambil menggaru kepala. Satu harakat sahaja keluhan dari Pendekar Dugung. Bingung kepala Hamba Durjana.

"Assalamualaikum." Pendekar Dugung memberi salam. Hamba Durjana koho bingung kepala. Dipandangnya Pendekar Dugung dari atas sampai bawah. "Sudah hilang akal agaknya baso ini." dia berkata perlahan. "Waalaikumussalam....," jawab Hamba Durjana dengan nawaitu bermain angin sahaja. "Heh,".... Pendekar Dugung menjentik telinga temannya. Seraya dia memberi isyarat kepada Hamba Durjana dengan anak matanya ke arah satu sosok yang sedang meniting bola.

Kelihatan seorang pemuda sedang meniting bola. Dia kelihatan sungguh khusyuk dengan pekerjaannya. "Assalamualaikum orang muda." giliran Hamba Durjana memberi salam. Kali ini lagi lantang daripada salam Pendekar Dugung. "Orang muda, jauh lagikah hamba berdua ke gua tempat Petapa Kelisa?," tambah Hamba Durjana. "Walaikumussalam...... satu juta satu...... satu juta dua.....," balas pemuda tersebut tanpa memandang mereka berdua. Dia semakin khusyuk menghitung dan meniting bola. Hamba Durjana pula sedang menghitung sabarnya yang semakin menipis. Pendekar Dugung sedar akan perlakuan temannya namun tidak mengambil tindakan lanjutan.

"Satu juta empat........ satu juta lima..... satu juta enam...." pemuda tersebut masih dengan bolanya. Hamba Durjana membuka langkah. "Satu ju...."

PANG!!! Belum sempat bola itu jatu ke kaki pemuda tersebut, kaki Hamba Durjana terlebih dahulu sampai. Seperti bedil stadium, bola tersebut memecut ke atas.  Dalam setengah batu ke udara, bola itu meletup sendiri. Betul-betul seperti bedil stadium. Pemuda tersebut terpengun lalu jatuh terduduk. "Orang muda seperti tuan hamba cukup sampai sejutanam sahaja. Kalau mahu lebih, hamba boleh tolong sambung dengan badan tuan hamba. Tuan hamba sudi?" Hamba Durjana bertanya dengan bengis dan sinis. Pemuda tersebut yang masih terduduk dan terpegun, menggeleng-geleng kosong. "Kui kui kui.... maafkan teman hamba ini ya orang muda. Kalau boleh, boleh tuan hamba beritahu hamba berdua mengenai gua Petapa Kelisa sekiranya tidak keberatan?" Pendekar Dugung mencelah. Padanya, orang muda seperti ini mesti diajar tatatertib dan toma'ninah. Selain itu, boleh Hamba Durjana melepaskan kemarahan.

Pemuda tersebut bangun perlahan-lahan. Dia mengkuis-kuis bahagian punggungnya yang kebas akibat jatuh. "Dekat sahaja. Ikut hamba." jawab pemuda tersebut pendek. Dia memulakan langkah. Pendekar Dugung dan Hamba Durjana hanya follow dari belakang. Tidak sampai seratus ela berjalan, mereka sampai ke satu perkarangan gua. Sampai sahaja ke perkarangan gua tersebut, pemuda tadi lari dan terus masuk ke dalam gua yang terletak kira-kira 15 langkah setengah dari Pendekar Dugung dan Hamba Durjana. Tanpa mengesyaki apa-apa mereka berdiri sahaja di perkarangan tersebut adanya. Dalam perkarangan gua tersebut, satu kolam koi tersergam indah dengan sedozen ikan koi sedang berenang riang. Di pintu masuk gua pula, sepasang murai bukit sedang bercanda dalam sangkar ukiran bermotif sawah padi. Tidak jauh dari pintu gua tersebut tergantung satu ceper Astro. "Boleh tahan juga orang tua ini," desus Pendekar Dugung.

Tidak lama selepas itu muncul seorang tua dari pintu gua tersebut. Dia melangkah berhati-hati sambil mengemaskan galas kain sarung chap Gajah Duduk. Walaupun tua, badannya masih kelihatan fit dengan urat berselirat dan otot-otot pejal tersembul keluar. Di dada terpampang selirat parut sepanjang dua jengkal akibat satu pertempuran sengit. Di belakang orang tua tersebut kelihatan pemuda tadi menyusul perlahan sambil memeluk tubuh supaya kelihatan manggok. Pantas Pendekar Dugung memberi salam. "Petapa Kelisa?" tanya Pendekar Dugung. "Waalaikumussalam," jawab orang tua itu pendek namun tidak mengendahkan soalan tadi. Dia hanya kelihatan bersiul-siul kearah pasangan murai bukit di hadapannya.

Teringat sesuatu, Pendekar Dugung tersengih nipis.  Pantas dia menempik, "Gocoh nate!!." Hamba Durjana terkejut akan kelakuan temannya itu. Orang tua tadi tersenyum lebar pula. Sambil ketawa kecil, dia menoleh ke arah pemuda di belakangnya. Selepas itu dia mengecah keting pemuda tersebut seraya berkata, "Aku suruh sambut rai sek ni berdua. Mu pula pergi titing bola." Berpaling balik kepada Pendekar Dugung dan Hamba Durjana dia mengajak mereka berdua masuk ke dalam gua. "Aku sudah sera kamu berdua sampai pada hari ini, heh heh heh," kata Petapa Kelisa sambil menunjukkan jalan ke dalam gua tersebut. Pendekar Dugung sambil melurut janggut kagun akan ketinggian ilmu milik Petapa Kelisa.

Di depan pintu gua, pemuda tadi masih mengusap-usap ketingnya yang dicah oleh Petapa Kelisa. Melihatkan gelagat pemuda itu, Hamba Durjana tersenyum sinis.





duta puma


tu dia..abe kito.. si apek kini bergelar duto puma..
sarung tange puma.kasut puma. tu baju petok2 tu puma.sluar jeans puma.
ibarat kato.. semo puma..
bereh apek... demo sedak jago gol..
kasut lamo apek asics meroh tu sipe dale guni dumoh dio doh.. wat ayey telor.
puma puma jugok. jange mapu mapu sudoh.

bukulali:gamba apek aku curik dale facebook dio. so jange repot ko dio.

Iklan Berbayar