Ngepeng sikit2

03 July 2011

Hujung Minggu di Shot Field.

gaya hari itu di lain macam sikit. suasana memang sejuk. mungkin sebab hari jumaat. hari di rahmati. budak-budak rempit tak keluar lagi. mungkin semua da jual moto beli basikal fixie.pompuan pun nak berfixie jugak. sampai tengah malam pulak tu. hujan tetap basah. tak fikir jauh betul-betul.

tiada isu berbangkit pada hari ni. hutang-hutang semua dah lansai. semua bayar cash skali ngan bulan depan. wang perlindungan budak2 sekolah pun dah setel. kes kontraktor yang buat kerja ngan kaki tu, ramai yg duk bbising pasal puting rokok dia cicah dalam mata. thrill jugak. itu pun pasal kontraktor tu tak reti baca drawing jew kowt. ade satu kes, budak faktap nama AMY, dengar citer latest dia wat hal. sampai sekarang area shot-field wanted dengan amy ni. amy rimba bara.

Pap! Pap! Pap!

bunyi benson&heges 20 baru nk bukak di ketuk pada hujung tapak tangan sambil mata memandang pokok rhu di luar.

"borim jugak wekeng ni, takde hal nak buat kecoh" merungut seorang taiko paling langsi di area shot field.

"ade jugak aku talifon bomba buat-buat kalut", terlintas di fikiran taiko tu idea paling tadika untuk mengenakan pihak bomba yang mungkin sedang berfesbuk di meja ofis masing-masing.

"haaa!"

tiba ade rasa semacam best taiko ni nak buat.dia rasa nk krenak orang.

taiko ni merupakan orang kanan paling kanan rapat ke pintu dalam geng hung hing kempo. ketua dia chang kempo orang paling berpengaruh kat tanah melayu. dulu chang kem po merupakan ketuo wilayah shot field, tapi disebabkan dia bercinta dengan seorang amoi X-O-X-o di kawasan shot field itu juga,nak jaga hati bakal mentua, dia terpaksa meninggalkan wilayah tu kepada orang paling kanan dalam tubuhan dia. paling kanan. dia besa. tapi kanan lagi.rampat ke pintu.


"017.." bunyi mulut taiko sambil menekan digit-digit pada keypad talipon berhati hati.

"tiga tiga kosong"..proses mendial disambung dengan cermat supaya tak tersilap dial.

"lapan dua.. enam.....dan.."

haha dengan muka penuh gigi senyuman, gang-gang talifon di pegang keras tanda sudah bersedia untuk merembas.


trutt... trutt...


"helo lugmanul hakim," perbualan dimulakan dengan panggilan penuh tanda sinis.

"yer." jawab budak tu dalam keadaan ragu-ragu. mungkin budak ni tak sangka ada org maut cuba talifon dia.

"lu betul ke anak sultan?" taiko berterus terang membuat tanda gaya gangster kurang ajar.gelak ketawa kasar ditambah pada lepas itu."hahaha"

"aah.nape, tak puas hati?" soal budak mentah gaya lagak.

sesudah gaya mesing nk tunjuk lagak.. taiko mula rasa nk ketawa lagi.

"hahaha...aah tak puas hati" di jawab dengan gaya jin dalam citer ahmad albab.. dengan bunyi ketawa bingis pula.tadi sinis."aku tengok ic ko bin abd rahim, takde sultan sini nama abdul rahim. ko kencing tak beragak".

kata-kata taiko cuba menghangatkan keadaan.

"yang kau sibuk pehal?!" budak mentah cuba bantah kata-kata taiko berpengalaman. dia mula gementar.kata2 dah mula dalam keadaan gugup tapi buat2 otai.

"pehal? nk gaduh?"

"brani takde hal. 1 on 1. ko set tempat"

"lu pilih tempat. gua on"

"ko pilih je. aku tak kesah. senang aku datang nk pukul ko"

"ok.lu datang bukit bintang. depan LV. tempat budak pompuan tu pilih klcc. malam ni"

"public sangat.susah nanti aku nk bunuh ko. tempat sunyi senang sket aku nk tanam ko terus"

"peh, haktuii.. lu mati depan orang ramai lagi senang gua tunjuk kat dunia."

"(*(^^$%^^$%$#"

"*(&(&*^$##"

"@$#%$#$!!!!"


***

**

sepoloh minit kemudian.

taiko da puas hati dengan aktiviti petang itu. dia rasa da malas nak layan. rokok pun da habis 2 batang dengan 5 serupan sahaja.. banyak air liur habis dalam perbualan.

"oi kimat, da la. gua nk pi lunch.perut lapar. lain kali gua call lagi. lu jgn x jawab pulak. ok? bye lugmanul hakim."

"ko tunggu.. kon tunggu.. nanti UTK (unit tindakan khas) datang tempat ko." macam budak skolah. sembang macam otromen nk datang selamat dia. raksasa serang jepun da lama berhenti. sekarang raksasa serang astro la.

"orait wa tunggu, berapa lama? kul brapa? wa nk buat air sirap jap sambil menunggu.nk datang misscall ok." taiko masih lagi gaya lagaknya.

"ko cakap besar. siap ko babi." tanda tak puas hati.

"nama gua bukan babi. nama gua Pokka. Pokka Burit."


p/s: based on the true phone story. edited to make the story langsi.

4 comments:

Perenang Tegar said...

tok keno parok amik namo hero kawe.... masuk repot polis JTR123829938439843

sang helang said...

pokka ni ore sohor.. sapo dok keno hero di shot field leni.. (padang tembak) ... asal usul dio dekat http://sebutirpauh.blogspot.com/2011/07/satu-anugerah.html... haha..

Akok Kedut said...

"ko jgn main2 dengan aku! aku anak sultan ok! where is your manner??"- Tengku Palo Jubo Luqmanul Hakim Bin Sultan Abdul Rahim Hassanal Bolkiah.

sang helang said...

aih... keno sound ko gard ko/.

Iklan Berbayar