Ngepeng sikit2

19 January 2011

pemain bola sepak yang budget "twinkle-twinkle little star"

Hello. (tiru Amy Rimba Bara)

player yang diperkatakan oleh Amy Rimba Bara tu aku kenal. kenal sangat2. pernah training dengan team aku dulu, Ash United FC. dia ni sebenarnya memang boleh tahan. nak 'body' dia kena fikir dua kali. kadang2 tiga kali. dia bukan striker. dia midfielder. playmaker bekas team dia, Celtic FC dan Valencia CF. memang bagus mamat ni buat game, cari orang. through pass dia memang maut. pernah dipelawa oleh team hebat, AS Monaco untuk main team mereka tapi dia tolak sebab konon nya dia setia. (macam lancau bunyinya)

namun begitu, something bad happens to him, kata orang putih.dia injured ketika main liga haram dengan Valencia CF. dia tercedera ligamen clitoris. semenjak insiden itu, dia disisihkan Valencia CF. turun training pun orang tidak mahu training bersama dia. "ape barang training ngan OKU, cara jalan pun tak smooth, terencah-encah," kata player2 Valencia CF. dia mula kecewa dengan rakan2 sepasukan. dia putus harapan untuk main bola.

ketika sinar harapan mula malap dalam diri dia, dia mula rapat dengan seorang housemate dia, Mat Giggs yang juga player bola namun tidak hebat belah mana. housemate dia dari team kurang ternama namun famous dengan pergaduhan dan semangat assabiyyah iaitu Ash United FC. Matt Giggs dipanggil sedemikian kerana keistimewaan kaki kiri dan jersi bernombor 11 seakan Ryan Giggs. Matt Giggs ini telah menyemai semangat kepada player itu untuk training slow2 kaki beliau malah turut mempelawa player itu untuk training bersama team Ash United FC.

"aku tok pehe nga team Valencia CF mung tu. awo mung injured, pakat wat bodo blako. team babi apo gitu?? mano semangat berpasukan?? tohok sungai ko guano?? eh, walaupun team aku tu gameplay kubey, tapi semangat saim2 tu ado! dulu aku ajok masuk team aku mung jual mahal. loni mano mahal mung?? bolah duk ingat ko Valensial CF tu, jom ikut aku training nga Ash United FC. demo ni bereh blako."

bermula dari situlah player ini berlatih dengan Ash United FC. mencari fitness dan stamina untuk kecederaan beliau. kalau tengok memang kesian. tahan bola kak sebelah kaki, kaki tu jua disepak bola itu. hari demi hari, player itu mula improve strength kaki beliau. peha dan keting yang besar itu mula berfungsi baik seperti seorang player bola. budak2 Ash United FC semua turut memberi semangat kepada beliau. sampaikan pada satu tahap, beliau dilihat lebih gembira training bersama Ash United FC dari Valencia CF.

tapi, itu dulu. sekarang, TNB ajak main?

sedar la diri tu! kalau da OKU tu OKU la jugak!

puiii!!!!

p/s: player itu adalah Amy Rimba Bara sendiri. nama sebenar dirahsiakan. Matt Giggs itu adalah aku. based on true story.





4 comments:

Anonymous said...

fak you punya story. macam gampang!

Anonymous said...

teringin sekali lg naik kancil Mat Rimba hok mapuh saksoba pulang dr Putraja ke Kota Bharu. sedap betol~ haha~

Anonymous said...

Sejahtera,saya wakil dari Amy Youth Futbole Academy.Sini sini,Pengerusi Amy ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada pasukan pasukan yg membantu proses jati diri yang lalu.Anda semua pemenang.

Yaaa,itu adalah pakej travel pertama kami.cubalah sendiri lagi.
sebarang pertanyaan:Ayoub_Raffali@AYFA.cum

Saudagar Pauh said...

natang mende mu cakak tun nantang

Iklan Berbayar