Ngepeng sikit2

10 January 2011

AJL?

Ikhlas aku katakan, aku tak amik pot pon sapa menang. dan aku tak tengok pon AJL tadi. aku kerja. tapi apa yang membuatkan aku hangin apabila wall fb aku dipenuhi dengan kata2 yg tidak menyenangkan dikaitan dgn ana rafali selaku juara AJL td.

Ingin aku katakan disini. seni itu unik. indah dan abstrak. sebab itu seni ini bole jadi milik sesiapapon. dan isu AJL kali ini menjadi hangat apabila umum mengharapkan faizal tahir menang. tape. aku sabar.

aku fak faizal tahir sejak dari awal kemunculan dia dalam industri musik lagi.

i. mungkin atas sebab dia buat make over dari bernirwana kepada superman bogel.
ii. dia tak cool. dalam wa kena beb orang prank pon nak kecoh. bodoh.

tape la. mungkin tak berasas. suka ati aku la. berbalik kepada komen2 yang kurang enak tentang ana rafali antaranya, "ana rafali baik masuk pertandingan bercakap je la, maen cak2 dalam reban ayam, suara gedik dan etc. etc.

smua da tao pon pertandingan ini dihakimi oleh m nasir. otai. kelas2 legend yang pilih anna menang. so there must be something extraordinary from anna. abstrak liriknya ke, unik persembahannya, aku tatao.

weh lahanat! ko dok kutuk2 tu ko tao ke criteria kesenian yang patot ada pada seseorang juara. kalo ko tatao. baik diam. menampakkan kebodohan diri saja. sumpah!

that is art! sampai bila nak maju kalo complacent dgn lagu nyanyian2 typical begitu. kalo menang yang aneh2 tros label macam2. kelaenan yang sepatotnya diraikan tapi sebaliknya dipandang sinis lagi menjengkelkan. kecewa aku. sampai bila?

No matter what, ana menang pon. bukan no.3 atau no 2. tapi Juara. so she must full well deserve it.Tahniah ana rafali. the beauty of tolong ingatkan aku song by ana rafali.. teruskan berkarya. usah pedulikan masyarakat2 yang baghal.

2 comments:

Jero said...

walo sunggoh jijik type entry tentang AJL. bolok hanjeng. demi ana ku gagahi jua. fak faizal tahir sampai bila2.

Saudagar Pauh said...

aku fak faizal tahir.. ana rafali seksiii eeeuuwww~~~~

Iklan Berbayar