Ngepeng sikit2

23 December 2010

Pertandingan Anu Panjang di Mukim Paya Rambai.

Pada suatu hari di mukim Paya Rambai, satu pertandingan anu panjang telah dianjurkan oleh Penggawa Paya Rambai, Sam Allardyce. tujuan pertandingan ini diadakan adalah untuk mencari bakat-bakat baru yang boleh ditonjolkan menjadi porn stud pertama Kelantan. menurut Sam Allardyce, industri porno 3gp semakin mendapat tempat di Kelantan khusus nya di sekolah-sekolah mahupun kilang-kilang.

Maka Rafa Benitez, setiausaha Penggawa Paya Rambai telah diamanahkan oleh Sam Allardyce untuk mempromosikan pertandingan ini di radio rasmi pertandingan, THR Gegar-Permata Pantai Timur dan juga akhbar rasmi pertandingan, Sinar Harian. setelah seminggu ianya dipromosikan, maka ramai lah sekalian rakyat Kelantan mula bercerita mengenai pertandingan berprestij itu yakni di kedai nasi kukus Zaeman, mahupun kedai Kak Wok JJ.

Dipendekkan cerita sebab benci menaip, timbullah seorang dude ini yang bernama Andy "Long Jack Orang Kampung" Carroll. beliau adalah seorang dude yang bercita-cita tinggi dan mempunyai minat yang mendalam terhadap industri porno 3gp. beliau pernah berlakon dalam beberapa porno 3gp seperti awek baung bayam.3gp, amy tetek besar sebelah.3gp dan lain-lain lagi. kira nya beliau ni adalah "sek top" bidang porno 3gp.

Dipendekkan lagi cerita ini sebab makin benci menaip, maka dude Andy Carroll ini pun membuat preparation untuk menghadapi competition itu. minyak lintah, dr jism air mineral, yusmira pati halia, kopi jantan dan serba monika lagi produk-produk kesihatan beliau gunakan untuk melatih anu tambatan beliau. pada malam sebelum pertandingan, beliau tidur secukupnya dengan tidak melayan mana-mana 3gp pun sebelum tidur.

Pada keesokan hari nya a.k.a hari pertandingan, beliau dengan semangat sekali menaiki Yamaha Sukan menuju ke tempat pertandingan dengan segala jenis minyak urut dibawa bersama. just in case kata nya. entah di mana silap beliau, beliau telah tersesat di satu perumahan bernama Taman Sari. dalam hati beliau berkata,"babi, nyesal tok bawok garmin tadi. takdok pasal-pasal make woh lasat,"hatinya berkata lagi. for your information, Taman Sari hanya terletak bersebelahan dengan kampung pertandingan ok?

Sedang beliau tengah drop gear moto sambil berpusing-pusing di Taman Sari, beliau terserempak dengan seorang uncle yang sedang menjolok buah kelapa. uncle itu bernama Carlo Ancelotti. dengan tidak malu muka, Andy Carroll terus memecut Yamaha nya dan brek "sesek" betul-betul sebelah uncle itu. "Burit mek mung!,"latah uncle Carlo Ancelotti. berikut adalah petikan perbualan antara dude Andy Carroll dan uncle Carlo Ancelotti.

Andy: (tersenyum kenaling) sori uncle. terkejut ke? hehe.

Carlo: nate budok ni. tanya lagi. kejut la syial ! pantat betul!

Andy: mitok maah uncle, mitok maah. moto ambo deras sangat.hehe.(masih lagi tersenyum kenaling)

Carlo: mu nok mende setang?? kabo ah. aku nk jolok pulok ni. tokleh tengok orang senang sikit. tapo bisu kang saje natang ni.(tiba-tiba uncle itu bercakap dialek Terengganu).

Andy: rileks uncle. chill, chill.

Carlo: chill mung! nok mende??

Andy: nok tanyo. mano tempat ore tanding anu panjang eh uncle? saya sesat ni. tok ingat bowok garmin. smale google map doh tapi tokleh nok print sebab printer shock body.

Carlo: guane? mu nok masuk jugok ke?

Andy: hola boss..(gaya Farouk Gagak Hitam dalam Gila-gila Remaja)

Carlo: stare mane anu mu panjang? ce selok nok tengok barang lagu mane cite

Andy: (Andy terus angkat sedikit kaki seluar track beliau yang menampakkan kepala anu @ helmet solja beliau berseret di tanah) nih uncle ! staro mano?? hahaha.

Carlo: (sambil usha atas bawah Andy) stare ni je barang mung? dok rok starang awang eh !

Andy: pasaipa?? (Andy berdialek Utara)

Carlo: awang eh, uncle bukang nok sembang kencang ke mende. nih, anu uncle hok uncle guno wat kait buoh nyior ni pun kaloh petang lagi ! kaloh di qualification lagi eh! uncle gi doh pat tanding tadi. awal lagi. siap balik semula sebab kaloh tok dang masuk group stage pun. kalu stare ni la barang mung yang mung duk banggo panjang berseret sapa tanah, baik tok payoh masuk la. wat rugi 2T moto mung je mari. hahaha! siang ke mung!

Andy: gilo palo!

setelah terkejut mendengar penerangan uncle Carlo Ancelotti, secara tiba-tiba kepala anu Andy Carroll terus masuk ke dalam seumpama kepala labi masuk dalam sarang.

tanpa bercakap banyak, Andy Carroll terus pulang ke rumah menaiki Yamaha Sukan beliau sambil menyanyikan lagu Butterfingers- Delirium.


moral of the story: biar pendek asl liar. jangan panjang tapi mamba.

THE END.




2 comments:

Saudagar Pauh said...

kacak gilo cerito mung

WardenPauh said...

pergh...kepujanggaan...

Iklan Berbayar